• Slide image one
  • Slide image two
  • Slide image three

Inschrijven nieuwsbrief
Nieuwsflits

Er zijn weer nieuwe club van 50 leden bekend. Nu jij nog? 

3 juni - Persoonlijk record verbroken!

Ondanks het niet zo mooie voorjaar zit het ons bij de ZAC competitie dit jaar tot nu toe mee. Na een stralende zomerse dag tijdens de 1e race op 6 mei konden we ook de 2e race van het seizoen afgelopen 3 juni op prachtig weer rekenen.

Op de avond van mijn 35e verjaardag kwam ik aan het op circuit in Assen. Na de carvan te hebben geinstalleerd, de motor en materiaal in de pitbox te hebben gezet was het tijd voor een rondje over de paddock. Onder het genot van een biertje werden wat sterke verhalen uitgewisseld. Dat was een mooi eind aan een mooie dag. Het was ditmaal drukker dan we gewend waren op de paddock omdat een deel van de beschikbare tijd op de racedag verkocht was aan een Duitse race-organisatie. Volgens mij waren alle Duitse deelnemers er de avond vooraf al aanwezig.

Na de keuring en inschrijving was het om 09.20 uur tijd voor de vrije training in de Race cup klasse. Na een rondje kwam ik terecht achter een coureur die over het hele circuit net ietsje langzamer reed dan ik zou willen, maar in mijn zwakste bocht, de Strubben, toch een flink aantal meters bij me wegreed. Ik besloot om een paar rondjes achter hem te blijven hangen om te leren van hem in deze bocht. Het werd daardoor een relaxte sessie. Ik haalde er overigens net niet helemaal uit wat ik hoopte, namelijk in zijn wiel blijven in de Strubben. Er zit daar toch iets van een mentale barriere vermoed ik, ik ga gewoon niet snel genoeg hard genoeg op het gas. Dat is en blijft daar een punt van aandacht voor me. Ik sloot de vrije training af op een 27e plek van 41 deelnemers. Hier is het resultaat te zien.

Start

Voor de kwalificatie ging ik als eerste de baan op. Achter een ander aanrijden kan leuk zijn, maar nu wilde ik voor mezelf een vrije baan om een snelle starttijd neer te zetten. Ik ging er voor zitten met als doel voor mezelf een lage 1:53 te rijden, wetend dat mijn pr op 1:52.5 staat. Vanwege de straffe wind leek 1:53 me een prima mikpunt. Met mijn nieuwe laptimer kon ik ook onderweg weer zien welke tijden ik aan het rijden was. De tijd ging van 1:56 naar 1:55 naar 1:54 tot in de 4e ronde er mijn rechter onderarm plotseling volledig verkrampte. Eigenlijk zonder waarschuwing vooraf. Apart, maar ook erg pijnlijk. Gasgeven deed pijn, remmen werd zeer moeilijk. In de 2 rondjes erna ging de tijden weer naar 1:56. Daarom besloot ik binnen te komen, het lukte niet met die verkrampte arm. Na het binnenrijden trok de kramp langzaam weg, maar de achterblijvende pijn van een aanhoudende kramp niet. Niet fijn.

In de pauze tussen kwalificatie en eerste race kwamen wederom een flink aantal van mijn trouwe fans langs om te kijken. Wellicht dat de uitnodiging dat ik koek bij me had vanwege mijn verjaardag hierbij heeft geholpen ;-)

De startopstelling voor race 1 is hier in te zien. Ik mocht starten op een 30e plek. Dat is een plek op de 10e startrij. Terug kijkend constateer ik dat een lage 1:53 met maximaal 2 startrijen naar voren had gebracht, zo hard werd er weer gereden. Mijn start ging dit keer prima en ik kon een hele hoop coureurs aan de binnenzijde voorbij. Ik kwam in een mooi groepje terecht waar mee ik de hele race heb geknokt. Een prachtige strijd waarbij in eerste instantie - geloof ik - Menno Jongma aan de kop reed. Hij werd langzamerhand door het groepje van een man of 4 ingehaald. Ook mij lukte het om met nog 2 rondes te gaan voorbij te gaan. Voor mij reed Maurice Merkelbagh die ik nog kende van de voorjaarstraining in Ledenon. Ik probeerde naar hem toe te rijden. Ondanks de aanhoudende pijn in mijn rechterarm die me dwong om anders te rijden zag ik op mijn laptimer in de voorlaatste ronde een 1:52.0 in het scherm verschijnen. Wauw, een halve seconde sneller dan mijn persoonlijk record, dat geeft een top gevoel! Ik kom in deze race op een 24e plaats over de finish. De complete uitslag is hier te zien.

Direct na de eerste race komen de mannen van Buro Noord aan. Tussen de beide races door leidt ik hen kort rond over het circuit en vertel over wat het racen inhoudt. Zonder uitzondering zijn ze erg enthousiast over het racen en de manier waarop toeschouwers het racen hier kunnen bekijken.

In race 2 mag ik dus op de 24e plek starten, wederom aan de binnenzijde. En ook dit keer lukt het me om een prima start neer te zetten. Dit keer kan ik niet zoveel man voorbij als in race 1, maar het zijn er nog wel een stel. De groep is ook deze race weer mooi aan elkaar gewaagd zodat het een hele leuke race opleverd. Ik merk dat ik meer last heb van de arm, wat me af en toe vanwege een pijnscheut uit de concentratie haalt. Rijden is moeilijker en de zakt iets. Een aantal mannen komt me weer voorbij gedurende de race zodat ik de race eindig op de plek waar ik die ook was begonnen. De 24e plek. Ben er niet ontevreden mee. Hier de volledige uitslag van race 2.

De derde en laatste race is een korte over 6 ronden. Hij is erg apart want in de tweede ronde valt een coureur bij het uitkomen van de Strubben en daardoor komt een code 60 tevoorschijn. Deze duurt bij 2 rondes. Op het moment dat we weer groen krijgen ben ik erg wakker en pak 3 man tegelijk. Helaas halen zij me alle 3 ook weer in de 2 rondjes die nog volgen. Gasgeven in bochten naar rechts valt me moeilijk in deze laatste rondjes. Eerlijk gezegd ben ik dit keer blij dat de race erop zit. Pijn is toch niet altijd fijn... Doordat vele courerus zich niet aan de snelheid van 60 km/h houden tijdens de code 60 krijgen zij een straftijd. Dit zet de uitslag nogal op de kop. Ik sta als 13e in de uitslag terwijl ik zeker 5 tot 7 plaatsen lager ben geeindigd in het echt. Hier de volledige uitslag te zien.

Foto's zijn hier te bekijken.