• Slide image one
  • Slide image two
  • Slide image three

Nieuwsflits

Er zijn weer nieuwe club van 50 leden bekend. Nu jij nog? 

Verslag race 7

Maandag 18 september, de voorlaatste racedag van het seizoen. Na een frisse, natte nacht mocht mijn klasse, de RaceCup 1000, het spits afbijten om 9.00 uur 's ochtends. Het was al een tijd droog, maar de temperatuur was laag, de zon was er nog niet en ook de wind bleef uit. En daarmee bleef het asfalt nat. Kortom, regenwielen onder de motor, het warmste racepak aan en de baan op voor een kwartier vrije training. De baan was overal nat, dus geen zorgen om het kapot rijden van de regenband. Bij het aanzetten vanaf ronde 2 bleek dat ik mijn vizier met anti-wasem binnenkant niet gemonteerd had. Stom. ZOnder goed zicht is het niet eenvoudig racen. Dus direct daarna de pitsstraat weer ingegaan om van vizier te wisselen. Dat duurde helaas een paar minuutjes. Toen ik de baan weer op kwam zette ik weer aan om te wennen aan de baan. Bij het passeren van de finishlijn kreeg ik de finishvlag al helaas. Dus geen een volle ronde gereden in deze vrije training. Dat hield in dat ik ook geen tijd had neergezet in de vrije training.

 

Richting de kwalificatie begon het asfalt langzaam op te drogen en daarmee kwamen de vragen. Slicks of regenbanden? Of een combinatie van beide? Dat blijft moeilijk. Ik besloot om op regenbanden uit te gaan. Dat deden er meer, maar er waren er ook op slicks. Het bleek eigenlijk net te droog te zijn om er zeker van te zijn dat de regenbanden heel bleven. Het was niet al te warm, dus misschien zou dat er voor zorgen dat de regenbanden niet helemaal kapot zouden gaan. Ik reed op een oud setje regenbanden, dus mochten deze stuk gereden worden was dat niet heel erg. En daarom reed ik wel de hele kwalificatie door. Ik had een mooi sleepje achter Erik Granneman. Zijn BMW is uitgerust met tractioncontrole en hij ging met iets meer vertrouwen de bocht uit dan ik. Maar bij het aanremmen werkte ik steeds de voorsprong weer weg. Op de foto hierboven zit ik kort achter hem. In de laatste ronde zetten we beide onze snelste tijd, Erik 0,05 seconde sneller, hij kwalificeerde zich als 6e en ik als 7e. Leuk, om als vaste pitboxmaten eens direct achter elkaar te staan.

In de periode naar de 1e race toe bleef het droog en brak een zonnetje iets door. Genoeg om de baan mooi droog te maken. De wielen met daarom de slicks konden er dus weer in. Mijn start was goed, ik pakte een paar plaatsen in de run naar de eerste bocht. Ook Erik zag ik al niet meer voor me, dus mooi! Bij het uitkomen van de Strubben brak mijn achterwiel weg, maar gelukkig hield ik de boel overeind. Even goed warmrijden dacht ik nog, maar het bleek erger. De achterband gaf bijzonder weinig grip. Meerdere keren per ronde verloor de band grip. Met ieder slippertje ging mijn vertrouwen iets omlaag. En mijn rondetijden ook. Langzaam maar zeker kwam er steeds iemand voorbij helaas. Ik kon er niets aan veranderen. Aan deze race verspil ik geen woorden meer ;-) Ik werd 12e en dat was ook mijn startplaats voor race 2.

 

Tussen race 1 en 2 liet ik een nieuwe achterband omleggen bij DaRo's bandenservice zodat het in race 2 beter moest gaan.  En dat ging het. Deze band gaf gelukkig wel goede grip. En met wederom een goede start lukte het me om in korte tijd al wat verder naar voren te komen. In de eerste ronde zag ik Jos Koopmans, de man die 1 plaats achter me staat in het kampioenschap, onderuit gaan. Hij maakte een beste smak maar bracht het er gelukkig goed af. Hopelijk kunnen we het in de volgende laatste racedag wel gewoon "uitvechten" op de baan. Zo ongeveer halverwege de race begonnen de marshalls achterop het circuit met de bekende geel-rode vlag te zwaaien. Er begon regen te vallen. Dat is niet grappig als je op slicks rijdt. Maar het regende alleen achterop. Verder niet. De vraag was natuurlijk, hoe nat werd het en hoeveel grip bleef er? Ik reed "netjes" achter de man voor me aan, maar durfde het niet aan om harder dan hem te rijden. Achteraf de foute keuze, ik had te langzaam gereden. Er kwam me niemand voorbij, maar ik heb in de laatste helft ook niemand ingehaald. De half natte baan had ons blijkbaar toch net iets te veel in zijn ban. Ik eindigde deze race als 8e.

Voordat we aan deze race begonnen stond ik 3e. Na deze race volgens mij ook nog, maar de stand is nog niet bijgewerkt op de site www.rszmotorsport.nl. Zodra dat wel is, zal dat ook hier gemeld worden.