• Slide image one
  • Slide image two
  • Slide image three

Nieuwsflits

Er zijn weer nieuwe club van 50 leden bekend. Nu jij nog? 

De laatste race van 2017

Het zit er weer op. Het seizoen 2017 is achter de rug. Maandag 16 oktober reden we de laatste racedag van dit seizoen. Door enige drukte heeft het verslag wat langer op zich laten wachten. Het lastige van het schrijven van een verslag zo veel later is dat de details niet meer helemaal scherp zijn. Daarom dus maar een paar extra foto's en wat minder tekst. ;-) De dag was boven verwachting mooi. Een prachtige zonnige dag, en dat midden in oktober. Aan het heerlijke weer heeft het niet gelegen. Kijk maar eens naar de prachtige zonnige foto's van www.CircuitPics.nl hieronder.

 

De training en de kwalificatie gingen erg leuk. Door weinig inschrijvingen in de Sportcup en Racecup werden deze samengevoegd tot een mooie groep van 43 rijders. Veel te doen op de baan tijdens de trainingen dus. Lekker veel inhalen, wat erg leuk was. Aan het einde van de kwalificatie stond ik 1 plaats beter gekwalificeerd dan Bart van Ommeren, de man op de 4e plaats in het kampioenschap. Dat zag er goed uit voor mij, want degene die voor de ander zou eindigen haalde de 3e plaats in het kampioenschap binnen.

 

De start van de 1e race ging perfect. In de eerste bochten kon ik mooi een paar man inhalen en ook Bart zag ik niet voor me, dus prima. De eerste helft van de race ging top, heerlijke strijd met de mannen om me heen. Helaas kwam Bart me na een ronde of 2 al voorbij en kon ik niet bij hem aanpikken. Dat was niet volgens het plan dat ik had bedacht zeg. Maar het werd nog iets erger zelfs. In de tweede helft van de wedstrijd begon ik fouten te maken. Niet iets wat mij vaak overkomt, maar net nu ik het niet kon gebruiken overkwam het me wel. Het waren geen grote fouten, maar een aantal kleine die samen toch best veel tijd kosten. Wat ik ook deed, de echte snelheid was eruit bij mij. En daardoor kwamen me nog een stel coureurs voorbij. Mooi waardeloos. Ik eindigde de race 5 plaatsen achter Bart, waardoor hij me op dat moment al voorbij was in de stand.  

 

In race 2 moest ik dus revanche nemen op Bart en voor hem eindigen. Ook de 2e start van de dag ging geweldig. Weer een paar man ingehaald in de run naar de eerste bocht en nog een paar in de de bochten erna. Prima begin weer. En net zoals in de 1e race ging het in het eerste deel goed. Fijne strijd in een mooie groep. En helaas, net als in race 1 kreeg ik het in de tweede helft niet voor elkaar om de snelheid hoog te houden. Ook dit keer kwamen er een paar man voorbij in de latere rondes van de race. Zo zonde, om rond te rijden in de wetenschap dat de derde plek uit je vingers is geglipt. 

4e in het kampioenschap. Aan het begin van het seizoen had ik absoluut getekend voor een 4e plaats in de eindstand. Maar om in de laatste race een 3e plek te verspelen is toch gewoon echt wel zonde hoor. Dat kan mijn racehart toch niet zo goed verdragen. Nu, 2 weken later, is dat gevoel wel weer een beetje weggeëbd gelukkig en kan ik relativerend terug kijken. Op naar seizoen 2018 dan maar! Wie weet wat dat gaat brengen.